ACEMEFIDE - 
Associació Catalana d'Especialistes en Medicina de l'Educació Física i l'Esport
Presentació | Organització | Formació | Webs MEFIDE | Taulell d'Anuncis | Grups de Treball | Publicacions | Foros Mesport | Ofertes de Treball | Suport Informàtic | Mapa Web
  
Inici  >  Foros Mesport  > 

 Foros Mesport

Normes bàsiques del foro

Comportament general

Els missatges poden ser tensos i apassionats però no ha de generar conflictes ni enemistats. És interessant el desacord constructiu en els temes, però això no ha de portar a expressar diferències personals, sols sobre els temes a debat. Recorda que el teu missatge pot ser esborrat si no compleix unes normes bàsiques.

Recomanacions bàsiques

1) Cal saludar abans del missatge amb el teu nom i acomiadarse-se també amb el teu nom, exactament com ho faries amb una carta física. Pots afegir, si ho desitges, una línia al final de cada missatge amb la teva informació de contacte.

2) Sol·licita ajuda sols si realment la necessites. És possible que tinguis la resposta al teu abast sense necessitat de preguntar. Busca en el foro abans de preguntar.

3) Siguis ordenat a l'hora d'exposar tant els teus dubtes com les teves opinions o solucions.

4) Utilitza les minúscules i les majúscules correctament. La utilització de MAJÚSCULES representa QUE ESTÀS CRIDANT. No cal dir que escriure línies i paràgrafs sencers en majúscula no es considera de bona educació.

5) Utilitza símbols per a donar èmfasi. Això *és* el que vull dir. Utilitza guions baixos per a subratllar. _ACEMEFIDE.org_ és el meu portal favorit.

6) El missatge ha de tenir un títol breu i descriptiu, que reflexi el contingut del missatge. Títols com "Ajuda", "Urgent", etc. fan perdre l'interés al missatge.

7) La publicitat en un foro no es benvinguda (i està desestimada). NO FACIS PUBLICITAT

8) Los missatges amb continguts agressius i vocabulari ofensiu s'esborraran sense més explicació.

9) Les polèmiques personals cal solucionar-les mitjançant el correu electrònic, correu ordinari, telèfon, missatgeria o a nivell privat, NO públicament en aquest foro.

10) ACEMEFIDE.org no es responsabilitza dels continguts dels missatges del foro, encara que entén que alguns poden ser ofensius o puguin atentar als drets de terceres persones.


Sobre la moderació y l'esborrat dels missatges

Mantenir net i civilitzat el foro és una tasca necessària per tothom. Els motius de mesures com esborrar i editar missatges poden ser diverses:

a) El missatge és spam (missatges brossa) amb enllaços publicitaris. No facis publicitat.

b) El missatge intenta molestar a quelcom, habitualment insultant, criticant de forma destructiva, amb atacs personals en lloc d'arguments, etc.

c) El missatge conté insults, paraules malsonants, paraulotes, termes pejoratius que poden considerar-se insultants i similars. Es pot mantenir la mateixa conversa sense arribar a les paraulotes. No escriguis res que no diries en persona a una altra persona que no coneixes gaire.

d) Si el missatge està escrit com us SMS, amb Ks i abreviatures que habitualment s'utilitzen en un missatge curts de telefonia mòbil.

e) Si el missatge està escrit amb tantes faltes d'ortografia que gairebé NO es pot llegir.

f) SI EL MISSATGE ESTA ESCRIT TOT EN MAJÚSCULES, la qual cosa en Internet significa "que estàs CRIDANT"

g) El missatge pretén únicament "robar enllaços". Aquesta és la variant CUTRE del spam. La millor forma d'interessar als companys per les teves propostes és ser honest i escriure coses interessants i intel·ligents.

h) El missatge està fora de tema (off-topic).

i) Donat que persones malintencionades poden utilitzar el foro per fer mal a una entitat o institució no es poden publicar les queixes o experiències negatives contra aquests.

Gràcies per la teva col·laboració

Anar al Foro