ACEMEFIDE - 
Associació Catalana d'Especialistes en Medicina de l'Educació Física i l'Esport
Presentació | Organització | Formació | Webs MEFIDE | Taulell d'Anuncis | Grups de Treball | Publicacions | Foros Mesport | Ofertes de Treball | Suport Informàtic | Mapa Web
  
Inici  >  Notícies  > 


:: Análisis, valoración y monitorización del entrenamiento de alto rendimiento deportivo

Dades d'aquesta noticia afegides : 2011-03-23Análisis, valoración y monitorización del entrenamiento de alto rendimiento deportivo

El Consejo Superior de Deportes (CSD) ha editat el llibre “Análisis, valoración y monitorización del entrenamiento de alto rendimiento deportivo”. Aporta informació científica i tècnica, dirigida als serveis mèdics federatius, sobre la importància de la salut dels esportistes d'alt nivell. Pertany a la Col·lecció “Investigación en Ciencias del Deporte”.

Aquest llibre ha estat realitzat per l'equip mèdic que conforma el Centro Nacional de Medicina del Deporte del CSD i ha contat amb la col·laboració del doctor Armando Pancorbo.
Aquest departament depèn de la Subdirección General de Deporte y Salud del CSD.

Aquest nou títol de la Col·lecció “Investigación en Ciencias del Deporte” (ICD), especialitzada en difondre els treballs i estudis relacionats amb l'àmbit de l'Educació Física i l'Esport, està dedicat a la medicina de l'esport, més concretament a la valoració funcional i monitoratge de l'alt rendiment esportiu. En ell es recull i ofereix als especialistes l'experiència de 22 anys de treball.

La publicació explica que una valoració clínica i funcional, a través de reconeixements medico esportius, estudis de valoració funcional en els Centres de Medicina de l'Esport i una aplicació puntual de tests de camp al llarg de la temporada esportiva, és la millor forma d'aconseguir un bon control de la salut i del rendiment de l'esportista.

Aquest llibre resulta de gran utilitat per a l'especialista que treballa en l'esport d'alt nivell (metges de l'esport, tècnics i entrenadors, etc.) que vol mantenir-se al dia. D'altra banda, també pot interessar a altres persones que desitgen conèixer com estructuren el seu entrenament els grans esportistes espanyols, al personal sanitari d'altres especialitats o al dedicat a l'atenció primaria, que desitgen avançar en els seus coneixements mèdico esportius.

El seu contingut és un acostament, des del punt de vista tècnic, a l'aplicació de la medicina de l'esport a l'alt rendiment esportiu i a la valoració de la salut dels atletes. Es donen a conèixer els serveis que se li ofereixen als entrenadors i tècnics esportius perquè puguin beneficiar-se d'ells i aplicar-los a les seves programacions esportives. L'objectiu és que l'esportista no sofreixi l'impacte negatiu de les grans càrregues de l'entrenament i que pugui obtenir el màxim rendiment.

Fernando Gutiérrez, un dels autors d'aquest llibre i Director del Centro Nacional de Medicina del Deporte del CSD, ha assenyalat que “existeix un gran desconeixement sobre quina és l'aportació que la medicina de l'esport pot oferir en l'àmbit tècnic. Amb aquest llibre poden beneficiar-se d'aquests coneixements i així optimitzar el rendiment dels esportistes. Es tracta de portar al màxim nivell les capacitats funcionals dels atletes sense que una intensitat elevada els afecti negativament”.
Munideporte.comTornar